Monday, August 8

Basi Punya Kisah




Assalamualaikum wbt………
Hallo kau orang semua……
Tajuk tu saja je nak bagi sarkastik. Menunjukkan punya malas nak on9 update blog berhabuk. Cicak pun dah buat keturunan. Ada la dalam tujuh lapan anak mereka. Ni aku nak bagi nama kat anak- anak diorang. Anak sulung mereka betina. Hai, nampaknya cepat la Encik dan Puan Cicak dapat menantu.
Ouh,,,,,teringin ke pantai lagi
“Kau Merepek Apa Fahana????? Gamba Konvo Dah Bulan Lepas Baru Nak Post……Orang Lain Semua Dua Tiga Jam Lepas Konvo Dah Siap Buat Profile Picture Kat Pesbuk”…… zzzzzzzzzz~~
Betul tu!!!!!!!!! Selang dua tiga jam lepas habis konvo, macam- macam gambar konvo dah di upload memasing. Ucapan tahniah sana sini. Aku pula, baru hari ni nak cerita. Patutlah tajuk pun tak senonoh. Orang lain punya gambar konvo dah siap gantung kat dinding rumah, aku baru berapa hari lepas terhegeh- hegeh cari kabel nak transfer gambar ke laptop. Nampak benau pemalasnya. Kononnya berpegang pada konsep lain la. Macam buah durian. Tengah musim, harga murah. Sebakul boleh dapat RM10 (macam tak logik pulak???????). Kalau dah tak musim, harga mahal.
Ini majlis makan malam meraikan bakal graduan. Rasanya, inilah baju aku yang paling cantik. Haha. Padahal malas nak bawak baju banyak2……… buat berat beg aku je. Mana yang ringan, tu la yang aku ambik. Sedang orang lain semua baju nak cantik- cantik, berkilat sampai buta mata orang yang tengok. Macam- macam fesyen baju aku boleh nampak. Maklumlah, Mawi yang datang. Kehkeh. Lainlah kalau Zahiril Adzim, baru la aku nak tergedik jugak. Letak bunga besar atas kepala. Biar senang nampak. Dan mereka ini adalah member makan tidur aku kat kolej. Cuma ilang sorang member lagi. Wanie. Ntah kemana dia masa tu.
Ini muka- muka yang baru berapa bulan aku tak jumpa. Ada yang dah macam guru besar sekolah, guru penolong kanan, pegawai kastam, cikgu kaunseling sekolah, menteri kewangan, pakar psikologi. Perh……muka semua profesional tu. Kecuali aku la…muka budak banyak makan.
Baiklah,,,,, mari sini tengok beberapa das gambar hari konvokesyen aku hari tu. Cuma terkilan jugak la tak dapat nak ‘hallo kawan2,,, mari bergambar ramai- ramai sambil kembangkan hidung (buat pose gaya tyra banks)’. Memandangkan hari tu jugak kami sekeluarga nak balik Pasir Gudang makan Oblong dan Durian Goreng plus tengok bola Malaysia kalah lawan Singapura, aku kena cepat- cepat uruskan semua hapabenda tu. Berlari sana sini cari kaunter pulang jubah, kiri kanan pun aku tak sudi pandang. Ewah,,, focus kononnya.








Awal- awal pagi dah kena gerak pergi Seri Negeri. Muka tu amboi,,,, punyalah bahagia. Beriya- iya betul nak pergi naik pentas. Punya gelabah sampai nak muntah pagi- pagi dalam kereta. Merepek apa????
Puan Emak, Encik Abang, Miss Universe And Never Be Anyone Else Pretty Than Fahana………
“woi fahana,,, simpan- simpan la sikit muka jakun tu woi!!!!!!!!!!!!!”
Dulu, aku nampak abang aku je yang pakai jubah konvo dia. Sempat la pinjam nak bergamba. Itu dulu……suatu ketika dulu. Cita- cita seorang budak mentah.









Maka, sekarang!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cuma bezanya, gambar dengan jubah abang siap ada sebiji topi.
T-T
Yes, itulah dia. Seorang abang menunjukkan rasa bangga terhadap adiknya dengan membuat seketul tanduk.
Nasib baik adik aku ni ikut. Boleh jadi camera man. Walaupun gambar kau ambik semua tak cantik…hahahahahah!!!!
Hari Jumaat tuh, berlakunya kekabaran. Ini ayat Fitt masa sekolah menengah dulu. Sebenarnya kebakaran. Kebakaran kat belakang rumah. Aku jadi bomba setelah dibebel baik punya dari mak. Bomba tak bomba sangat la………haha. Bagitahu aku macam mana tak jadi bomba, kalau dah mak aku call bomba boleh berbual pulak tanya itu ini. Nak bagitahu Taman Pasir Putih sampai 7,8 kali. Belum lagi nak bagitahu jalan. Mungkin kena buat video call la macam tu. Ye, Jabatan Bomba dan Penyelamat sila proceed cadangan tu.
Oh,, bila tunjuk gambar kawasan belakang rumah ni, teringat dulu main masak- masak dengan Best Friends Ever, Aisyah. Dulu, pokok mengkudu pun mak ada tanam belakang ni. Berlaku la aksi panjat memanjat pokok. Pokok tak tinggi mana. Sekarang memang tak dapat la.
Sekarang ni sedang beberapa kawan aku sibuk buat assingnment dan ada juga yang dah bekerja, aku masih kat rumah. Kononnya nak berehat sementara tunggu tawaran belajar dapat ke tidak. Kalau dah tak dapat, baru nak terhegeh- hegeh hantar resume sana sini, cari kerja.
Memandangkan dah jelas sangat bahawa aku penganggur buat masa ni, maka banyak lah sangat masa yang aku habiskan tengok tv. Kalau kat kolej, mungkin dah memanjang on laptop ulang tengok cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah. Lepas tu gelak macam kelakar sangat padahal dah boleh hafal part mana yang kelakar dodol. Kalau agak tak puas gelak, forward part Abi Hurairah n Usop Wilcha nyanyi lagu sole sole. Nak lagi best, masa ada meeting tu. Tetibe Pak Jabit umumkan Kelas Fardhu Ain ditunda. Tak pasal- pasal je cerita Hantu Kak Limah.
Sampai sini je post kali ni. Lagipun bebel banyak2, siapa nak baca????????????? @.@





Dan rasanya, macam masih belum lambat lagi kalau aku nak ucap “Selamat Menjalani Ibadah Puasa”. Dan juga adalah baik aku ucap awal-awal untuk ramadhan yang ke 21 dan ramadhan yang seterusnya “Selamat Bertemu Malam Seribu Bulan”. Mudah- mudahan………
**aku tengah free sesangat ketika ini. Mana budak yang suka bagi soalan merepek????????**