Friday, September 10

Suasana Hari Raya...

(sambil ad background lagu Saloma- Selamat Hari Raya....)

Salam,,, mood nk beraya seyh!!!! tak agak2 dh nih,,,,

tak bnyk sgt bende yg aku buat time raya kali ni melainkan dari buat kuih, buat kuih dan buat kuih... ohhh!!!! saya suka makan kuih raya. SANGAT SUKA TAHU!!!!! perh,, menjadik aku pny rajin. dan dan jugak beli buku resipi harga RM 12.... Tetibe jek kn.. Raya pny pasal..... Konon2 la nk buat... tapi dlm kepala hutak aku ni cuma aim biskut raya yg bertemakan coklat sahaja!!!!! unfortunately, failed!!! Bengong,,, keras nk mati. Baling kt lantai terus jadi lubang bola golf. Tetibe boleh main golf... Okeh,, cukup ngan merepek.,,,,,,


hish,,, sorry terflash. tak nampak le sgt. tak pe,, nnti korang teringin la plak,,


inih,,, kuih chukulat saya...abang Daus cakap tak sedap. heh,, aku nmpk kau makan kuih aku buat ni, siap la!!!!

kecik ati tau kene gelak ngan abang3 aku.... Ciss,, tak sedap tak payah la makan kn... Sampai ari ni pun buat lg jugak, celik je bijik mata mak aku dh suro buat.. by the way, mak aku uli. aku cuma kasi bentuk je.. maklumlah tangan kreatif serba serbi kn... lalala~~

okeh,,, malam semalam ad sesi anyam menganyam ketupat ketapit... Masa aku nk anyam tu sebelum tu aku g ikut mak aku beli daun kelapa tuh... planning tak ad pun nk beli kasut. Tetibe aku aimed satu kasut tu,, perh!!! dasar insang ikan betul. cantik siyot!!!! usha harga RM49.90.. Okeh,, rasa nk lempang muka sendiri jap. Bapak mahal lah!!!!! aku pny duit cuma ad RM 15 je,,, Abg aku bg duit aku tolak.. tak payah la. nnti aku ad duit aku beli la sendiri. Stresses gilos!!!


balik tu aku hempas badan aku atas katil. Lama aku tengok siling tu. Nk luku je siling tu, terasa bodoh plak. Dengar bising2 kt bawah,,, err rumah aku 2 tingkat. aku kt atas, dlm bilik. aku turun ler,, konon2 mcm penting la aku kene turun gak bawah. adeh,,,

okeh,,, mereka sedang anyam ketupat.... aku mula2 tengok2 je dulu. Nak kasi refresh dulu otak.... Kang terkial- kial plak. kan.....

okeh,,, aku ambik daun tu. aku belai2 dulu sambil bagi nasihat tak payah la nk gedik2 tak jadik...

okeh,,, memula aku buat ketupat sate. Biasa!!!! Mak aku tak suka sgt ketupat mcm tu. rugi katanya....

baik lah( aku perasan semua ayat depan okeh,,,) tetibe sarung ketupat yg kedua aku dapat buat jadi pelik. Aku pakai redah je masuk sana sini tu... bende buat setahun sekali. Mana la aku nk igt sgt kan,,,,, masa aku buat pun dh agak dh macam ad yg tek kene jek ngan bende ni. Macam hampeh pun ad jugak...

Tapi ngan penuh konfiden aku still teruskan gak. Perjuangan sampai akhir kononnya kan...

konfiden kene penting.. aku awal2 dh sound mak aku cakap aku dh pandai buat ketupat bawang.. Dengan penuh bangga nk la aku tunjuk kt mak aku,,,

Tetibe je kn...



boleh nampak tak ap bnde yg aku cuba nk sampaikan??? ketupat tu terbalik don!!!

yg ekor ke atas,, kepala kt bawah. Biadap betul.. yg normal pny mcm ni,,,


boleh nmpk tak tu??? beza melampau. Abang aku bantai gelakkn aku. ceh,, aku pun tak tahu apahal ntah jd mcm 2 agkny.

tapi aku tak kecewa pun. Maybe ingatan lemah sangat agkny. kepala dh asik fikir kuih tat je!!!! waaa!!! AKU SUKA KUIH TAT....

aku tengok je la abang aku buat. dua tiga kali tengok, dapat la tangkap. pastu guwa dh power dh ni!!!! Sila tabik ngan aku,,,,


ni antara hasil aku la... hebat kan,, kan,, kan,, okay. tak!


okay,, kepada member2 aku yg ambik Paper Project sem depan make sure kita semua jgn miss anta proposal tu.. tak ingat due date bila tapi for sure tak lama dr naik cuti. Kalau nk merasa grad jom sama2 kita siapkn awal2,

Dan lg satu, aku akn berhadap ngan 2 paper mid term naik cuti ni. Tak pernah pulak sebelum ni aku study mid term macam study time nk final. Nota dan dan tu jugak aku rajin nk buat.....

Celik jek biji mata ni terus selak nota.

"gila, baru semalam hafal. bangun tido je dh lupa!!!"

selak balik buku tu. Hafal la lagi sekali kn......

Yang paling aku macam nk hantuk kepala kt lantai bila bangun tengok si roomate dh dok lua telaah buku dia tu. Okay, fine! kau bangun tdo awal. Aku bangun lambat gila.....


Dan jugak kesempatan ni aku nk ucapkan,,,,

Salam Aidilfitri Untuk Kau Orang Semua... mana2 ayat dlm entry aku yg buat korang rasa nk cekik2 jek aku harap kau maafkan je la. Aku pun malas sebenanya nk ingat bende2 yg menyakitkan ati... Kata nk raya ni kene bermaafan kan.... so, kau maafkan aku. Then, aku maafkan kau. SETTLE??!!! confirm,,,