Tuesday, July 27

Kenangan Terindah


Aku just upload la eh sikit2 gamba sepanjang aku kt ipoh utk Silat. Tak banyak yg aku nk cerita. Tak ada mood sgt nk bercerita. Aku buat briefing sikit la sepanjang kt sana. Yg pasti, aku balik sini jek, zas!!! Tidur selama 6 jam,,, topup hari tu tido tak nyenyak. Sakit urat aku tido dgn air cond pembunuh tuh… kejap2 bangun g toilet buang cecair di hidung, buang hajat kecil. Susah hidup ku,, terasa sungguh penderitaan ny… ewaaahh... Celik mata jek pagi kene gerak g dewan. Kalau la yg siap tak lambat, cepat la sampai dewan. Masalahny lambat sgt, atas bas pn sempat aku tdo lg… what a heaven…… salahkan mereka yg lambat….


Atas bas pun sejuk mcm cis!!!! (tidak di benarkan mencarut!!!) dh sweater plus t-shirt dua helai aku sarung pun masih sejuk. Kejap2 bersin. Tapi tu mmg penyakit aku waktu pagi agaknya. Dh tengah hari, okay la jugak. Dh panas sikit badan tuh. Maka, siapa kata lemak yg terkumpul dalam tubuh utk orang seperti aku tuh menyebabkan badan sentiasa panas… tidak…. Aku tetap sejuk kan……. Ha ha ha… fakta atau auta??
Dalam bilik tidur sejuk, atas bas sejuk, dalam dewan lagi la sejuk. Kan….. air-cond adalah senjata pembunuh urat2 aku… ceh,,,, habis kering kulit aku. Dengan berbekalkan minyak zaitun, akhirnya kulit ku masih seperti biasa. Mungkin tak secantik erra fazira…. Tapi masih semanis taylor swift…. Sila percaya!!!
Makan tak la berapa aku heran sgt… yek,, aku mmg tak la makan banyak rasanya. Tak makan pun masih okeh lagi. mmg macam tuh. Tapi kenapa badan masih begini??? Sila usulkan pendapat anda…. ? **tetibe


Tapi makan mmg sedap, cuma serve kurang menjadik. Beratur panjang, sekali dh nk sampai nasik habis. Kene la pegi khemah lain. beratur la lagi. rasa nk cis je kan????? Sepanjang match tuh,,, lagi2 waktu aku atas gelanggang wajib utk aku rasa gugup. Perh,,, suara mmg tak keluar. Mintak maaf la sesape suruh aku keluarkn suara mmg tak berapa nk menjadik. Jerit tak ada masalah, tapi cakap kuat mmg masalah besar. Masa presentation pun mcm ni gak. Sebab tuh kalau ramai2 aku diam jek. Tak cakap banyak sebab suara aku tak mampu mendiamkan orang. Ad getar kt hujung. Kalau borak berdua,, sampai dua kali isyak pun boleh… emh, dari sekolah menengah lagi sampai sem 5 ni pun, aku rasa tetap mcm tuh. Bukan takut, just tak mampu kn….. sila sama- sama dgn aku fikir tentang presentation paper project semester akhir nnti nih….. cane nk present tanpa getaran suara yg hebat!!!!!
Pengurus yg m’handle aku sama yg lain sepanjang kt ipoh tu adlh Cikgu nani, ngan Cikgu nizam. Hoho,,, dua2 bombastic. Best la, kepala sama- sama boleh in…… ashaari jugak yg dh ajar aku sepanjang aku ad latihan… suka2 hati cakap aku ni nmpk je lembut, tapi sebenarny lasak,,, cis!!!


Then,,, pasal adik2 nih… ye,,,mereka adik2. Tingkatan 5 ngan 4 ad sorang. Walaupun mula2 ad la salah faham, rasa nk hentak, kutuk mengutuk, bajet bagus sesama sendiri lama2 dh boleh jadi member. Lama2 berlaku la aksi ngurat mengurat… terjatuh hati lah segala…. Hehe, maybe!!!!!! Ceh,, nk gaduh pe bende kalau dh hari2 kene hadap muka yg sama. Kan????????????????









Thousands of roses th full of thanks will goes to Cikgu Nani, Cikgu Nizam yg banyak jaga aku n budak2 lain nih sepanjang kat sana. Jugak kt Ashaari, Mak Yam, Cikgu Ismail sebab dah ajar aku silat selama nih.
Ye,,, tak lupa juga kepada Sakinah my partner yg kecik jek dia if duduk sebelah aku, Kak Piah yg rajin layan aku n selalu gelak kalau aku bersin, Kak Min yg caring dan bagi doa segala bende nk kasi hilang gugup.
Kt student SMA Sultan Muhammad si Azzam budak low profile habis,,, masih tetap comel mcm masa jumpa kt kem tahun lepas masih ingat kah?????, Yasir budak bnyk cakap tapi muka mmg habis garang dalam gelanggang, sila respect!!!! Mizi budak tak tentu arah tapi rajin tegur aku, Fakha budak paling muda, tapi paling tinggi,,, masih babyface hahahahahahaha, selalu jugak tegur aku, n Twins yg kadang2 okay,, kadang2 rasa nk lempang jek muka sorang2….…. Terima kasih la utk ap2 pun yg dh you guys bwt sepanjang ada dgn aku nih… a lots of thanks!!!! Sakinah, kak piah, kak min tak ad masalah nk jumpa lagi. tapi yg adik2 nih, ntah la bila boleh jumpa lagi…